Examensarbete BIM och Miljö

På Ramböll arbetar samhällsrådgivare inom ingenjörsteknik, design och management consulting. Vi strävar efter att skapa innovativa och inspirerande lösningar som gör verklig skillnad för våra kunder, slutanvändare och samhället i stort. Vi vet att våra lösningar är beroende av medarbetarnas kreativitet, kunskap och integritet. Därför stöttar vi våra medarbetare, välkomnar individuella skillnader och skapar allsidigt sammansatta team som producerar inspirerande lösningar.

Vi erbjuder
Ramböll erbjuder dig en stimulerande miljö för ditt examensarbete i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

De examensarbeten som skrivs hos oss genererar nytänkande och utveckling som ofta leder fram till nya innovativa processer som utvecklar oss som företag. Under arbetets gång får du värdefulla erfarenheter och insikter i hur ett globalt konsultföretag fungerar.

Vi söker dig
Just nu söker vi en eller två studenter som är intresserade av BIM och Miljö som vill genomföra ett tvärvetenskapligt examensjobb hos oss på Ramboll. Vi tror att ni läser en inriktning mot antingen BIM eller Miljö eller kommer från två olika utbildningsinriktningar. Detta examensarbete kan sökas oavsett om du gör ditt examensarbete efter tre eller fem års studier.

Till denna möjlighet söker vi dig eller er som vill fördjupa dig i kopplingen mellan BIM och miljöklassificering har egna förlag på examensarbeten. Exjobbet syftar till att undersöka olika möjligheter och ta fram en metod för att implementera miljöklassificeringskrav i BIM. Exjobbet syftar till att undersöka vilka miljöcertifieringar som skulle kunna implementeras i olika skreden samt att utröna vila programvaror som är mest lämpade för detta. I exjobbet ingår också att agera brygga mellan Rambolls BIM-enhet och Rambolls Miljö-enhet. Exjobbet är tvärvetenskapligt och det är en stor fördel om författarna har ett brinnande intresse för både BIM och miljö. Olika miljöklassificeringar ska listas och därefter bedömas i hur stor utsträckning det är möjligt att koppla till BIM och på vilken nivå. Förslag på arbetsgång för miljöcertifieringsimplementering ska tas fram. I exjobbet ingår även att koppla till tidigare genomförda exjobb inom företaget.

Examensarbetet är brett och kan anpassas till både högskoleingenjörer och civilingenjörer. På Ramboll söker vi en stor bredd och ser gärna att ni som ansöker har olika bakgrund och inriktningar i er utbildning.

 Som person är du grundlig, strukturerad, ambitiös samt har ett intresse för att analysera och utveckla inom det valda arbetsområdet.

Så här söker du
Du söker jobbet genom att klicka på länken nedan/följa instruktioner här på sidan. Var god skriv i din ansökan vilken av frågorna som intresserar dig/er. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Daniel Sandhav, 0705-203275 eller Jenny Rosenthal, 0721-424269. Vi undanber samtal från säljare och rekryteringsföretag, vänligen respektera detta.

Vi ser fram emot din ansökan!

Deadline 2018-12-16
Workplace Göteborg

Ramboll Group A/S

Ramboll Group A/S
Hannemanns Allé 53
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: info@ramboll.com

Danish CVR numbers

Danish CVR numbers

Ramboll Group
10160669

Rambøll Danmark
35128417

Ramboll Energy
35128417

Rambøll Management Consulting
60997918