ExamensarbeteHamn Geokonstruktion

På Ramböll arbetar samhällsrådgivare inom ingenjörsteknik, design och management consulting. Vi  strävar efter att skapa innovativa och inspirerande lösningar som gör verklig skillnad för våra kunder, slutanvändare och samhället i stort. Vi vet att våra lösningar är beroende av medarbetarnas kreativitet, kunskap och integritet. Därför stöttar vi våra medarbetare, välkomnar individuella skillnader och skapar allsidigt sammansatta team som producerar inspirerande lösningar.

Vi erbjuder
Ramböll erbjuder dig en stimulerande miljö för ditt examensarbete i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

De examensarbeten som skrivs hos oss genererar nytänkande och utveckling som ofta leder fram till nya innovativa processer som utvecklar oss som företag. Under arbetets gång får du värdefulla erfarenheter och insikter i hur ett globalt konsultföretag fungerar.

Vi söker dig
Just nu söker vi en student inom konstruktion som vill genomföra ditt examensjobb inom geokonstruktion hos oss på Ramböll.

Till denna möjlighet söker vi dig som är intresserad av någon av dessa frågor:

 • Spontdimensionering med analytisk (handberäkning) kontra numerisk analys (FE-analys)
  • Dimensionering av spontkonstruktion görs med både analytisk och numerisk metod. Vad genererar den billigaste lösningen för kunden?
  • Hitta nyckeltal och samband mellan handberäkningar och numerisk analys så att handberäkning på ett effektivt sätt kan användas för att få fram indata till FE-beräkningar. Fe-beräkningar används sedan för noggrann analys av systemet där hänsyn kan tagas till att jordtrycket och därmed snittkrafterna är beroende av spontens vekhet.
    
 • Beräkningsmetod för pålar
  • Beräkningsmetod som är praxis att använda i Sverige är framtagen med en rad förenklingar t. ex. att jordens egenskaper ska vara konstanta längs med pålens längd, pålen är oändligt lång, etc. En mer generell beräkningsmetod önskas tas fram som kan beakta olika jordegenskaper längs med pålens längd.

Som person är du grundlig, strukturerad, ambitiös samt har ett intresse för att analysera och utveckla inom det valda arbetsområdet.

Så här söker du
Du söker jobbet genom att klicka på länken nedan/följa instruktioner här på sidan. Var god skriv i din ansökan vilken av frågorna som intresserar dig/er. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Louise Nilsson 010-615 33 53. Vi undanber samtal från säljare och rekryteringsföretag, vänligen respektera detta.

Vi ser fram emot din ansökan!

Deadline 2018-12-16
Workplace Göteborg

Ramboll Group A/S

Ramboll Group A/S
Hannemanns Allé 53
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: info@ramboll.com

Danish CVR numbers

Danish CVR numbers

Ramboll Group
10160669

Rambøll Danmark
35128417

Ramboll Energy
35128417

Rambøll Management Consulting
60997918