Samhällsengagerade ekonomer

Vill du påverka samhällsutvecklingen med kvalificerad ekonomisk analys?
Ramboll genomför uppdrag som formar framtiden inom en rad samhällsviktiga områden, såsom arbetsmarknad, integration, sociala frågor, utbildning, innovation, näringslivsutveckling, digitalisering, energi, samhällsbyggnad och klimat. Vi bistår beslutsfattare med evidensbaserad rådgivning och genomför uppdrag inom analys, utvärdering, design och implementering av policy. Vi arbetar för aktörer som Regeringskansliet och dess utredningar. Vi arbetar för statliga myndigheter som Statskontoret, Arbetsförmedlingen, Skolverket, Migrationsverket, MUCF, Vinnova, Tillväxtverket och Klimatpolitiska rådet. Vi arbetar även för statliga bolag, regioner, kommuner samt bransch- och intresseorganisationer. Vi är inne i en expansiv fas och vill stärka vårt ambitiösa team med metodstarka ekonomer med stort intresse för samhälls- och policyanalys.

Vi lägger stor vikt vid dina individuella egenskaper, men tror att du stämmer in på någon av följande profiler:

  • analytiker med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi
  • konsult med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi och 3+ års arbetslivserfarenhet
  • senior konsult med master- eller doktorsexamen i nationalekonomi eller industriell ekonomi och 7+ års arbetslivserfarenhet


För samtliga dessa tjänster är det särskilt meriterande med tidigare konsulterfarenhet och starka digitala färdigheter inom excel, dataanalys, programmering och programvaruutveckling.

Som person:

  • är du snabblärd
  • gillar du att arbeta innovativt och lösningsorienterat i grupp
  • har du ett stort samhällsintresse
  • brinner du för att utveckla dig själv och andra
  • är du generös, flexibel och prestigelös


Vi erbjuder en dynamisk, inspirerande och innovativ konsultmiljö där du får arbeta med ambitiösa kunder och kollegor för att lösa viktiga samhällsutmaningar. Dina kollegor utmärks alla av sitt stora samhällsengagemang och sin höga prestationsnivå, utvecklingsvilja, generositet och prestigelöshet.

Ramboll är ett stiftelseägt bolag, vilket präglar vårt arbete genom en human inställning och vilja att utveckla samhället. Hos oss har alla stort inflytande över sitt eget arbete och tar aktivt del i utvecklingen av verksamheten. Vi tror på tillit, team och innovation och arbetar alla med att utveckla våra koncept och sälja in nya uppdrag.

Förutom Stockholm har vi kontor i Köpenhamn, Århus, Oslo, Berlin, Hamburg och Bryssel. Det finns därför goda möjligheter till internationellt utbyte och arbete för kunder i Tyskland, Danmark och Norge eller EU-kommissionen.

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2019, men registrera gärna din ansökan så snart som möjligt eftersom vi kallar till intervjuer löpande. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att skicka dem till Rekrytering på recruitment@ramboll.se.
#RambollSverige

Deadline 2019-01-31
Workplace Stockholm

Ramboll Group A/S

Ramboll Group A/S
Hannemanns Allé 53
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
Tel:+45 5161 1000
Fax:+45 5161 1001

Danish CVR numbers

Danish CVR numbers

Ramboll Group
10160669

Rambøll Danmark
35128417

Ramboll Energy
35128417

Rambøll Management Consulting
60997918