Workday

Ljusdesigner

 • Fulltime

 • 12 October 2022

 • REF4019Y

About us

Ramboll Icon

An equal opportunity employer

At Ramboll, we respect human rights and believe that equality, diversity and inclusion foster the best results and a welcoming work environment without discrimination or harassment.
 

Ramboll conducts all relations with its employees and applicants for employment in accordance with the applicable laws, directives, and regulations of the many countries in which we do business.

 

We invite applicants without regard to race, color, ancestry, national origin, religion or belief, gender, sexual orientation, domestic partnership status, physical or mental disability, medical condition, marital status, age, pregnancy and maternity, military service and veteran status or any other status protected by the law, to become a part of our journey.

 

We believe that diversity is a strength and that differences between people add value to our organization and allows us to play our part in creating sustainable societies.

 

Facts about Ramboll
16,500 employees worldwide

300 offices across 35 countries

1.899 billion Euros in Revenue

6 Markets: Buildings, Transport, Energy, Environment & Health, Water and Management Consulting

Read more

Uppsala

Ramboll har lanserat en ny strategi för 2022-2025 - “The Partner for Sustainable Change” - och söker nu dig som vill vara med på vår resa och arbeta för en mer hållbar framtid.

Vill du vara med och göra skillnad i en värld i stort behov av förändring, och samtidigt få utvecklas vidare inom det område du kan bäst? Då är du troligtvis den vi söker. Vi välkomnar dig till ett samarbetsinriktat klimat där innovation, teknik och hållbara samhällen är vårt gemensamma fokus. Till din hjälp har du engagerade kollegor med lång erfarenhet vars expertis sträcker sig över en mängdteknikområden.

Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har börjat fundera på nya utmaningar och som är intresserad av att veta mer om oss på Ramboll. Tiden är kanske inte helt rätt just nu för dig, men vi etablerar gärna en kontakt för att diskutera möjliga karriärvägar hos oss. Till den här rollen tror vi att du antingen är i början av din karriär och intresserad av att utvecklas i konsultrollen eller har flera års erfarenhet inom samhällsbyggnad och har driv och engagemang att utvecklas till en affärsmässig konsult hos oss på Ramboll. Klicka på knappen ”I'm Interested” så fortsätter vi dialogen!

Som konsult på Ramboll får du möjlighet att jobba med kompetenta kollegor i utmanande projekt. Vi bryr oss om varandra och tycker om att arbeta i team och bidra till varandras arbetsglädje. På Ramboll får du det lilla teamets fördelar kombinerat med det stora internationella bolagets kompetens, resurser och utvecklingsmöjligheter. Ramboll återinvesterar en stor del av vår vinst i projekt som är till nytta för människor, samhälle och natur.

Du kommer att tillhöra Eltenik i Uppsala

Som vår nya Ljusdesigner kommer du att vara en del av vår enhet MEP med 39 medarbetare i Uppsala, Västerås och Örebro varav några arbetar på heltid med belysning. Du kommer även ingå i Ramboll Swedens ljusdesigngrupp. Vi är i en stor tillväxtfas och söker dig som vill utvecklas tillsammans med vår verksamhet och våra beställare i en stimulerande miljö. Vi erbjuder den lokala enhetens fördelar med stora företaget möjligheter, resurser och kompetens. Ramboll ljusdesign finns inom alla nordiska länder, så du har möjlighet till flexibel arbetsplats.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Gestaltningsarbeten, belysningsplaner och visualiseringar
 • Utredningar och beskrivningsarbete
 • Ljusberäkningar, LCC-kalkyler och utvärderingar
 • Projektering/design av belysningsanläggningar interiört och exteriört
 • CAD-arbete

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att följande stämmer in på dig:

 • Har en akademisk examen inom ljusdesign eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • Tänker nytt och vill utmana dig själv, kunderna och branschen
 • Stort intresse i teknik, design och arkitektur
 • Stort engagemang för hållbarhet och en hållbar samhällsutveckling
 • Nyfikenhet inför digitalisering och hur vi kan utveckla vårt erbjudande till gagn för våra kunder
 • Affärsmässighet och en naturlig förmåga att bygga förtroendeingivande relationer
 • Förmåga till samarbete över både tekniska och geografiska gränser
 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Välkommen till Ramboll Buildings

Som en av världens 10 största konstruktörer arbetar Ramboll på mer än 10 000 byggprojekt varje år. 5 000 experter över hela världen fokuserar på att skapa innovativa, hållbara och levande byggnader. Vi lägger särskild vikt vid att balansera kulturella, sociala och fysiska värden för att förbättra livskvaliteten för kunden, slutanvändaren och samhället.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle. Ramboll har som ambition att vara marknadsledande inom hållbarhet. Vår gemensamma drivkraft är att bidra till en hållbar samhällsutveckling

Låt oss veta mer om dig

Vi tar tacksam emot ditt CV eller skriv några rader om dig själv som ett första steg och ser därefter fram emot att få veta mer om dig om du har den profilen vi söker. Vi ser fram emot att höra från dig! Sista ansökningsdag: 2022-11-30

Didn’t find the job for you?

Join one of our talent communities and we will stay in touch with career news

Didn't find the job for you?

Join one of our Talent communities

More